zondag 29 november 2009

Designer In The Spotlight: Yves Saint Laurent


Yves Saint Laurent is degene die het smoking pak voor vrouwen ontwierp en dat weten we allemaal, maar wat heeft hij nog allemaal bereikt?...
YSL is geboren op 1 augustus in Oran (Algerije), op 17 jarige leeftijd verlaat hij het huis van zijn ouders om te gaan werken voor Christian Dior. Toen C. Dior in 1957 stierf kreeg hij de leiding over het modehuis, hij was toen 21 jaar. Dankzij de ontwerpen van YSL kreeg het mode huis Dior, dat slecht verliep een nieuw boost ingeblazen en kreeg het een enorm succes. Hij gebruikte lichte, felle en donkere kleuren, ook heeft hij eens 1 hele collectie in het zwart gedaan. Maar tijdens de Algerijnse onafhankelijkheids oorlog werd hij opgeroepen om het Franse leger te dienen. Na 20 dagen verliet hij het leger, door dat hij een zenuwinzinking had, hij werd opgenomen in een psychatrisch ziekenhuis, daar werd hij behandeld met elektroshocktherapie. Door dat hij in het ziekenhuis werd opgenomen verloor hij de leiding over modehuis Dior. Toen hij het ziekenhuis verliet, begon hij samen met partner Pierre Bergé een eigen merk, dat de initialen kreeg van Yves Saint Laurent (YSL). In de jaren 60 en 70 zette hij de trend van de puntlaarzen die tot dijhoogte kwamen. YSL had klanten als Loulou de la Falaise & Catherine Deneuve. In 1993 werd modehuis YSL verkocht aan Sanofi voor 600 miljoen dollar. 6 jaar later kocht Gucci het dan weer over, Tom Ford mocht de pret-à-porter ontwerpen en Yves Saint Laurent ontwierp de Haute Couture. In 2002 sluit couture huis YSL door Saint Laurant's drank- en drugsverslavig, depressie en zijn leeftijd. YSL trok zich terug in zijn huis Marrakesh in Marokko, waar hij overleed op 71 jarige leeftijd en werd begraven.

zaterdag 28 november 2009

C.O.A.S: Vichy Normaderm Actief Concentraat Tegen Puistjes



De laatste tijd heb ik nogal veel last van een gevoelige huid, dus ben ik naar de apotheek gegaan en wilde iets nieuws proberen, ik gebruikte al een nacht crème maar die werkt gelijk niet meer. Dus heb ik deze van Vichy gekocht. Het beloofd dat de puistjes na 24u verdwijnen. Het beloofd dus veel. Hier ga ik zeker nog een review over schrijven.

GOSH Make-up Collectie






zondag 22 november 2009

Het verschil tussen prêt-à-porter en haute couture

Het lijkt misschien een dom idee om hierover een artikel te schrijven, maar toch kennen veel mensen het verschil tussen de 2 niet.
Dus wat is nu haute couture? Er word maar 1 of enkele exemplaren gemaakt en dat word direct op de maat gemaakt van de drager. Ze zijn met de hand gemaakt van de fijnste en mooiste stoffen. Men past ook verfijnde technieken toe om ze te maken. Haute couture is ontstaan in de 2de helft van de 19de eeuw door Charles Frederick Worth, hij maakte geen kleding op verzoek, maar hij presenteerde zijn kleding stukken aan de koper, die dan haar eigen stoffen er kon aan tovoegen. Vroeger kwam de Haute couture uit Frankrijk (Parijs), maar nu vinden we het ook terug in steden zoals New York en Milaan. Voor je eigenlijk Haute Couturier kan zijn moet je herkent worden door Le Chambre Syndicale De La Couture, daaraan liggen er ook een paar voorwaarden vast:
- De kleding word gemaakt in eigen altelier
- Er moeten minstens 20 werknemers zijn
- 2 keer per jaar word de collecie gespresenteerd op de catwalk met 50 verschillende nieuwe kledingstukken per model
- Er zijn minstens 3 modellen
- Er moet een speciale ruimte zijn waar je de kleding toont aan de vaste klant
Vb van modehuizen die erkent zijn:
- Giorgio Armani
- Coco Chanel
- Jean-Paul Gaultier
- Givenchy
- Valentino
- Elie Saab









Haute Couture Chanel   <-                                                 Haute Couture Givenchy ->





Wat is prêt-à-porter? Kledingstukken die afgewerkt in de winkels liggen en zijn in standaard maten te verkrijgen. Ze worden meestal in massa geproduceerd en worden getoond op de catwalk tijdens de modeweek die gehouden word in een bepaalde stad en dat 2 keer per jaar.
VB: H&M, Pimkie, Coolcat, Bershka, ...


Designer In The Spotlight: Roberto Cavalli


Roberto is geboren op 15 November 1940 in Florence (Italië). Hij maakt deel uit van een creativie familie van kunstenaars, maar zijn liefde voor mode kreeg hij mee van zijn mama, zij was kleermaakster. Hij gaat later gaan experimenteren met t-shirts en word de koning van dierenprints, zijn handeltje loopt goed op school en word ook zo bekend op zijn school. Later ondekt hij een printtechniek op leer die op grote schaal word overgenomen door de textielindustrie, ij is ook 1 van de 1ste die patchwork techniek uitvind, door lappenstof aan elkaar te naaien, zo kreg hij kledingstukken. In 1970 opent hij zijn winkel in franse Saint Tropez, door die winkel krijgt hij internationale erkenning. In 1972 laat hij zijn 1ste collectie zien in Palazzo Pitti (Florence). Begin de jaren '90 zijn zijn collectie geliefd bij rocksterren en hip hop artiesten. De stijl van zijn ontwerpen? Uitdagende kleuren, dierenprints, vrouwelijk en sexy
Elementen die vaak terug keren in zijn collecties zijn: fluoreserende kleuren, borduursels, veren, leer, bont, dierenprints en jeans.
Cavalli heeft naast zijn kleding collecties ook wodka, parfum, schoenen en wijn.




De Roberto Cavalli Wodka

zaterdag 21 november 2009

Review: Dior Crème De Gloss N° 431 Macoron Praliné



Merk: Dior
Collectie: Jazzclub Collection For Fall 2009
Naam: Macaron Pranliné/Sweet Praline
N°: 413
Prijs: 23,85€
Waar Te Koop? Ici Paris XL
Over Het Product: Het verzorgd de lippen en voegt glans toe. Het zorgt er ook voor dat de 'rimpeltjes' op je lippen verdwijnen.
Mijn Mening: Het plakt niet, je hebt niet het gevoel dat er iets op ligt, de glans is super, zeker zijn geld waard


Lipgloss en verpakking








De 4 lipglossen van de collectie

zondag 15 november 2009

Designer In The Spotlight: Jean Paul Gaultier

Sean Paul Gaultier werd geboren op 24 april 1952 in Arcueil. Voor hij modeontwerper werd was hij tv-presentator, hij heeft nooit echt een modeontwerpers opleiding gehad, toch stuurde hij zijn schetsen op jonge leeftijd al naar stylisten. In 1970 werd hij assisent van Pierre Cardin, die zijn schetsen mooi vond. In 1976 kwam zijn 1ste collectie uit onder zijn eigen naam, in 1981 kreeg hij de naam 'enfant terrible' van de mode toegekregen toen hij zijn eerste collectie toonde met uitdagende, vernieuwende en zelfs shockerende kleding stukken. Maar ook zijn modellen waren anders of andere, hij koos modellen met overgewicht en getatoeëerde modellen. De mannelijke moddelen deed hij kilts en rokken aan. Typisch voor zijn stijl zijn namelijk de kilts, schotse ruiten en de navy look. Ook staat hij bekend voor zijn korsetten met puntige bh-cups waar Madonna toen in de jaren '90 al weg van was, maar nu nog altijd. Momenteel heeft hij 2 collecties onder zijn naam, namelijk een prêt-à-porterlijn en een haute couture lijn. Sinds 2003 is JP Gaultier artistic director bij Hermès, volgens Week Daily zou JP Hermès verlaten, maar dit klopte niet. Ook heeft JP mee geholpen aan een speciale editie voor de flessen water van Evian, hij ontwerpte het etiket, deze fles kost op restaurant € 4,95.



zaterdag 14 november 2009

Designer In The Spotlight: Christian Dior

Christian Dior is geboren op 21 januari 1905 in Granville (Frankrijk). Hij was een beroemde en invloedrijke modeontwerper. In 1910 verhuide het hele gezin naar Parijs en in 1923 moet hij onderdruk van zijn vader Politieke Wetenschappen gaanstuderen, maar hij had een intresse voor achritectuur en in zijn vrije tijd schetste hij onderandere kleding. Door zijn talent kon hij die schetsen verkopen aan couture huizen. In 1938 werd hij aangenomen als ontwerper bij Rober Piguet, in 1941 stapte hij over naar Lucien Lelong. 5 jaar later financieerde Marcel Boussac modehuis Dior en kocht een huis aan de Avenue Montaigne in Parijs, nu nog altijd de thuis basis van het modehuis. In 1947 presenteerde hij zijn 1ste collectie kleding voor de lente en zomer. 10 jaar later in 1957 sterft Christian onverwachts. Yves Saint Laurent neemt het even over, waarna in 1997 John Galliano het overneemt van hem. John Galliano is nu nog altijd Artistic Director van modehuis Dior.


Thuis Basis Van Modehuis Dior

donderdag 12 november 2009

Mode Winter 2009

Laten we beginnen bij de broeken:
Deze winter hebben we veel keuze met broeken.
We blijven de skinny jeans zien, maar ook de wijde broeken komen terug. Ook is er de keuze tussen hoge en lage taille broeken of een bandplooi broek. Of liever een klassieke broek? Of een rockachtige broek? Het kan deze winter. En voor wie echt origineel wil zijn kan gaan voor een harembroek.

Bont is er ook, maar dan wel nep.
Bij jassen walt de keuze mee, we zien leren jassen, zowel voor vrouwen als voor mannen. Het militaire jasje en liefst lange jassen, je kan gaan van knielange tot kuitlange jassen.
Witte bloezen een must have, van zijde of chiffon, met strik of hoge kraag.

Welke kleuren?
- Rood
- Fuchsia
- Blauwtinten
- Paarstinten
- Groen (en dan vooral bosgroen en militair groen)
- Honinggeel (goud)
- Wit
- Grijs
En last but not least -> Zwart blijft de n°1 het is trendy, chic, sexy en tijdloos