donderdag 1 juli 2010

Everything About... Parfum

Vandaag de dag speelt parfum een belangrijke rol in onze leefwereld. Wie ruikt er nu niet lekker? Wie zegt er nu niet in zichzelf 'welke parfum heeft zij aan?' als je iemand voorbij loopt en haar parfum ruikt goed...
Maar wat is parfum nu eigenlijk? Zijn het gewoon wat geurtjes samen gesmeten? Wel het is veel meer dan dat. Lees verder en kom te weten wat parfum is...


Parfum is een mengsel van diverse geurstoffen in een oplosmiddel. De alcohol in het mengsel verdampt snel, maar het zijn de geurbestanddelen dat op de huid achter blijven. Er zijn 4 parfum types:
1. Parfum: 20 - 40% geurbestanddelen
2. Eau de parfum: 10 - 20% geurbestanddelen
3. Eau de toilette: 5 -10% geurbestanddelen
4. Eau de cologne: 2 - 3% geurbestanddelen

Het kan zijn dat je parfum na een paar uur anders zal ruiken, ook kan het zijn dat de parfum anders ruikt bij iemand anders.

Een klassieke parfum bestaat uit 3 noten.
1. Topnoot: de topnoot ruik je de 1ste minuten. Ze zijn bedoeld om de aandacht te trekken. Typische topnoten zijn citrus geuren.
2. Hartnoten: Ze komen op na 10 minuten, dan zijn de topnoten verdwenen. Alle bloemgeuren zijn hartnoten. Ze zeggen dat dit het belangrijkste deel is van de parfum.
3. Basisnoten: Het zijn de geuren die als laatste overblijven. Ze komen voor na 1 à 2 uur dat je je parfum hebt opgebracht. Ze kunnen wel nog vele geuren af geven.

Parfum is eigenlijk onstaan in Egypte en is van in een waterdicht doosje, naar glas gegaan. En de dag van vandaag zijn de mooier dan ooit...


Mijn lievelings parfum: Dolce & Gabbana Feminine
Nu gebruik ik: Puma Create
Op de wishlist: Giorgio Armani Acqua Di Giò (Veel weten niet dat ze deze ook hadden voor vrouwen)




Bronnen: Wikipedia, Puma, Dolce & Gabbana en Giorgio Armani

Geen opmerkingen:

Een reactie posten